ЛИЦЕ ЕВРОПСКЕ ПАЛИЛУЛЕ
7.05.2011

Eстетско и међублоковско уређење простора у Градској општини Палилула, део је свакодневних активности руководства ове организације локалне самоуправе Града Ниша. У сусрет одржавању традиционалне манифестације „Палилулско вече 2011“ биће промовисано више пројеката који ће допринети остваривању постављеног циља. На Палилуској рампи, уклоњена je метална ограда и ово „пешачко острво“ украшено је жардињерама са цвећем. Овај део насеља обишао је председник општине професор др Игор Новаковић са помоћником начелника општинске управе Славољубом Савићем. У сусрету са новинарима, на „пешачком острву“ преко пута Палилулске пијаце, председник Новаковић је најавио сређивање семафорских стубова на раскрсницама око Палилулске рампа као и постављање ултразвучних сензора, дисплеја и говорних аутомата за слепа и слабовида лица. Овај део активности, биће промовисан 9.маја а  реализују је студенти Електронског факултета у оквиру пројекта «Раскрсница Палилулска рампа» и програма «Партнерство за образовање и развој заједнице» под покровитењством Фабрике дувана а.д.Ниш, у саставу компаније «Филип Морис».

Градска општина Палилула је учесник пројекта националне кампање „Зелени градови Србије“, коју је иницирала Народна канцеларија председника Републике Србије као и светских еколошких кампања  „Милијарду стабала за планету земљу“-„Зелене стазе Европе“- „Стоп климатским променама“, „Очистимо Србију-„Clean up the World“ које се остварују у сарадњи са организацијама цивилног друштва и медијском ЕКОполис мрежом. Циљ активности је повећање зелених и парковских површина у Градској општини Палилула-Граду Нишу.

И ова активност се остварује у сарадњи са ЈКП „Горица“ које је стручно али и технички опремљено предузеће за ове послове.